2246044302 6944660741 Παραδ. Πεζόδρ. Τάσος Αλιφέρης, Λιβάδια Τήλος 85002 eirinikam26@gmail.com
hero image
 
 
 
ΤήλοςΗ ορεινή και βραχώδης Τήλος, είναι ένα από τα μικρότερα νησιά των Δωδεκανήσων που βρίσκεται μεταξύ της Ρόδου και της Κω. Αποτελεί το πρώτο ενεργειακά πράσινο νησί της Μεσογείου, το οποίο είναι και ένα τεράστιο οικολογικό πάρκο που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες, μιας και οι εύφορες παραθαλάσσιες πεδιάδες, οι απόκρημνες ακτές, αλλά και οι μεγάλες αμμουδερές παραλίες του, διαμορφώνουν ένα νησί - φυσικό βιότοπο για σπάνια είδη πουλιών αλλά και τετρακοσίων ειδών λουλουδιών και βοτάνων.

Κατά τη μυθολογία, το νησί πήρε το όνομά του από τον Τήλο, γιό της Αλίας, αδελφής του Ήλιου. Όταν εκείνη αρρώστησε βαριά, ο Τήλος πήγε στο νησί να μαζέψει βότανα για τη θεραπεία της. Όταν η Αλία ανάρρωσε, ο Τήλος επέστρεψε στο νησί και έκτισε ιερό προς τιμήν του Απόλλωνα- Ήλιου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο αυθεντικούς και βιώσιμους προορισμούς, όπου διαθέτοντας γραφικά χωριά κι εντυπωσιακά τοπία, είναι το ιδανικό νησί για ήρεμες, ξέγνοιαστες και χαλαρωτικές διακοπές, αλλά και για μικρές μονοήμερες εκδρομές από τα κοντινά νησιά της Νισύρου, Χάλκης και Σύμης.

Ωστόσο, όσοι την επιλέξετε για τις διακοπές σας, θα γευτείτε τις ομορφιές της και θα βιώσετε τη χαλαρότητα των ρυθμών της. Διαθέτει πολλές παραλίες, κάποιες προσβάσιμες οδικώς ή με τα πόδια όπως ο Άγιος Αντώνιος, η Έριστος, η Πλάκα, τα Λεθρά, τα Λιβάδια και η Βλυχάδα και κάποιες άλλες με σκάφος ή με καΐκι που πραγματοποιεί τις διαδρομές. Είναι διάσημη για τα «ζωηρά» πανηγύρια της, τα οποία λαμβάνουν χώρα όλο το καλοκαίρι, με πιο διάσημο αυτό του Αγίου Παντελεήμονα στις 26 και 27 Ιουλίου.


ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ να μας επισκεφτείτε με την οικογένεια ή την παρέα σας και είμαστε σίγουροι ότι θα σας δούμε ξανά!


Καλό Aντάμωμα!